Näytteilleasettajat

Tervetuloa näytteilleasettajaksi Oppimisen tuen foorumiin Tampere-talolle 25.-26.4.2019.
Tapahtuman järjestää Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Tapahtumasta

Vuonna 2019 foorumin teemana on ”Kuuluuko koulu kaikille?”, jolla herätellään keskustelua inklusiivisen koulun mahdollisuuksista vastata siihen, että jokainen voisi kokea olevansa hyväksytty kouluyhteisön jäsen. Tavoitteemme on saada tapahtumalle julkisuutta ja herättää monipuolista keskustelua oppimisen tuen ja yhteisöön liittymisen maailmasta.

Osallistujia odotamme paikalle noin 400 ja ääneen pääsee lähes 30 kutsuttua luennoitsijaa tai sessioiden vetäjää. Tapahtuman kohderyhmänä ovat perusopetuksen ja toisen asteen opettajat, koulujen rehtorit ja sivistysjohtajat, opiskelija- ja oppilashuollon ammattilaiset ja kolmannen sektorin toimijat sekä kaikkien näiden alojen opiskelijat.

Näyttelytilat

Tapahtuman yhteydessä järjestetään näyttely, jossa yrityksellänne/yhdistyksellänne on mahdollisuus esitellä tuotteitanne/toimintaanne, kohdata alan ammattilaisia ja luoda kontakteja. Näyttelytilana toimii Tampere-talon 2. kerroksen modernit ja avarat käytävä- ja aulatilat. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtuman luentosalit ja työpajatilat ovat näyttelytilojen välittömässä läheisyydessä. Oppimisen tuen foorumin tarkemmat ohjelma-ajat löydät täältä.

Tampere-talossa toimii talon oma langaton verkko (Tamperehall), joka on maksuton kaikille. Jos verkossa on samanaikaisesti paljon käyttäjiä, se saattaa ajoittain ruuhkautua ja siinä voi ilmetä Tampere-talosta riippumattomia häiriöitä. Talossa on lisäksi sekä Soneran että Elisan GSM-tukiasemat, joten myös 3- ja 4G-yhteydet toimivat.

Näyttelytiloja pääsee valmistelemaan torstaina 25.4. klo 7.00 alkaen ja näyttelytilat täytyy olla purettuna perjantaina 26.4. klo 18.00 mennessä. Esitteet ja muut materiaalit voi jättää pöydille yöksi.

Näyttelypaikkojen viimeinen varauspäivä on 31.3.2019 tai niin kauan kuin paikkoja riittää.

Hinnasto

Peruspaketti (tuoli, suorakaiteen mallinen pöytä 50 x 150 cm tai pystypöytä Ø 60 cm, langaton nettiyhteys sekä sähköliittymä) 450,00 eur (+alv.)

1 lisäpöytä (suorakaiteen mallinen pöytä 50 x 150 cm tai pystypöytä Ø 60 cm) 50,00 eur (+alv.)

1 lisätuoli tai korkea baarituoli 25,00 eur (+ alv.)

Näytteilleasettajien on mahdollista käydä edullisempaan hintaan kahvilla ja lounaalla henkilökuntaravintola Kanttiinissa. Kahvit ja lounaat voi maksaa suoraan sinne.

Tuotemyynti tapahtumassa on sallittua. Elintarvikemyyntiin on oltava tarvittavat luvat ja kaikki Tampere-talon ravintolatoiminnan kanssa kilpaileva myynti on kielletty.

Me olemme jo mukana

Oppimisen tuen neuvonta – tukea ammattilaisille ja huoltajille

Oppimisen tuen neuvonta – tukea ammattilaisille ja huoltajille

Askarruttaako sinua, saako oppilas riittävästi oikeanlaista tukea luokassa? 

Mitä tehdään, kun oppilaan arviointi on vaarassa? 

Miten pidennetty oppivelvollisuus voidaan järjestää käytännössä? 

Oppimisen tuen neuvontapalvelu tarjoaa ohjausta oppimisen tukeen liittyvissä kysymyksissä. Palvelusta saa ohjeita esimerkiksi perusopetuslain ja normien tulkitsemisesessa ja soveltamisessa.  

Oppimisen tuen neuvontapalvelusta vastaavat Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin asiantuntijat, jotka auttavat löytämään ratkaisuja perusopetuksessa askarruttaviin kysymyksiin. Valterin asiantuntijat voivat hyödyntää pulmatilateiden ratkaisuissa moniammatillista osaamista Valterin toimipisteissä sekä Opetushallituksen erityisosaajien ammattitaitoa. 

Tule tapaamaan Oppimisen tuen neuvontapalvelun asiantuntijoita OTF2019 tapahtuman tauoilla OTN-loungessa. Asiantuntijat ovat tavattavissa torstaina klo 8.30-10; 12.30-13.30 ja 14.45-15.15. 

https://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/ohjeita_koulutuksen_jarjestamiseen/perusopetuksen_jarjestaminen/tietoa_tuen_jarjestamisesta/oppimisen_tuen_neuvontapalvelu

 

Kiipulan ammattiopisto

Kiipulan ammattiopisto

Kiipulan ammattiopisto järjestää vaativan erityisen tuen koulutusta eli valmentavaa koulutusta (VALMA, TELMA) ja ammatillisia perustutkintokoulutuksia. Toimimme yhdeksällä paikkakunnalla neljässä eri maakunnassa eteläisessä Suomessa. Meillä opiskellaan työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin!

https://www.kiipula.fi/ammattiopisto

Oppimateriaalikeskus Opike / Kehitysvammaliitto ry

Oppimateriaalikeskus Opike / Kehitysvammaliitto ry

Oppimateriaalikeskus Opike kehittää ja tuottaa materiaaleja opetuksen, kasvatuksen ja kuntoutuksen tueksi. Tuotteemme perustuvat kotimaiseen kehittämistyöhön, jota tehdään yhdessä opetuksen, kasvatuksen ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa.

https://www.opike.fi/

Opettajan Tietopalvelu

Opettajan Tietopalvelu

Opettajan Tietopalvelu on ammatillinen verkkokirjakauppa, josta löydät materiaaleja työsi tueksi. 

www.opettajantietopalvelu.fi

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Tukiliitto on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö, joka puolustaa kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä oikeuksia. Edistämme osallisuutta, inkluusiota, yhdenvertaisuutta ja tavallisiin yhteisöihin liittymistä. Tukiliiton MALIKE-toiminta tarjoaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua. 

www.tukiliitto.fi 

www.malike.fi

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry kehittää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia

– ja sen kautta koko yhteiskunnan hyvinvointia.

www.asemanlapset.fi

Ammattiopisto Luovi

Ammattiopisto Luovi

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva, Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Luovi tarjoaa erityistä tukea tarvitsevalle nuorelle ja aikuiselle väylän työhön ja hyvään elämään. Luovi tarjoaa myös ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluja.

www.luovi.fi

Tevella

Tevella

Tevella kehittää ja markkinoi leikkimisen ja opetuksen välineitä lasten kiinnostavaan ja monipuoliseen oppimiseen. Valikoimasta löytyy myös tasokkaita ja ergonomisia kalusteita päiväkoteihin ja kouluihin.

www.tevella.fi

ELLI Early Learning Oy

ELLI Early Learning Oy

Oikeilla välineillä ja menetelmillä kaikki oppivat! 
www.earlylearning.fi

Hengitysliitto ry / Ratkaistaan yhdessä! –hanke

Hengitysliitto ry / Ratkaistaan yhdessä! –hanke

Ratkaistaan yhdessä! -hankkeessa etsitään keinoja oppimisympäristöjen sisäilmasta oireilevien lasten koulunkäynnin, kaverisuhteiden ja hyvinvoinnin tukemiseen. Hankejärjestöinä toimivat Hengitysliitto ry, Homepakolaiset ry ja Vanhempainliitto ry. 
www.hengitysliitto.fi/ratkaistaanyhdessa

Pesäpuu ry, valtakunnallinen lastensuojelujärjestö

Pesäpuu ry, valtakunnallinen lastensuojelujärjestö

Pesäpuu ry toimii lastensuojelun asiakkaina olevien lasten aseman parantamiseksi ja osallisuuden vahvistamiseksi. Nostamme näkyviin lastensuojelukentällä olevia muutostarpeita. Asiantuntija- ja kehittämistyössä on mukana kokemusasiantuntijoita. Tuotamme yhdessä menetelmiä, välineitä ja malleja, joita juurrutetaan koulutusten avulla. 
www.pesapuu.fi

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin sekä täydentää kunnallisia ja alueellisia oppimisen ja koulunkäynnin tuen palveluja.

https://www.valteri.fi/